Nemoj mu slati svoje gole slike ako se ne osećaš 100% prijatno. Nemoj da spavaš s njim ako nisi spremna, samo zato što se bojiš da će otići. Nemoj dopustiti da te nagovori na bilo šta što ne želiš iza zatvorenih vrata jer želiš da ga usrećiš.
Nikad nemoj činiti ništa samo da bi mu se više svidela ili da ti pruži više pažnje. Jer neće.
Nikad nemoj zameniti poštovanje za pažnju jer njegova pažnja ne znači da te poštuje.
Može da gazi po tebi, iskorišćava te i da te pravi budalom bez da to primetiš jer sve što vidiš je njegovu pažnja i nije te briga kakva je ona.

Prvi muškarac kojeg sam mislila da volim nije me poštovao. Iskoristio me, njegovi prijatelji su me smatrali ludom i slamao mi je srce nekoliko puta.
I znao je da ću mu se uvek vratiti.
Nikad nisam bila dovoljno snažna da se zauzmem za sebe jer mi je on uzeo snagu i učinio me slabom. On je bio moja slabost i šta god bi rekao, dopuzala bih k njemu brže nego bi on skinuo majicu.
Bila sam mlada, naivna i mislila sam da sam zaljubljena. Dopustila sam da me izmanipuliše i da izgledam glupa jer nisam dovoljno poštovala samu sebe.

Na taj način sam mu dopustila da me iskoristi, sve zato jer sam želela pažnju. Ništa mi drugo nije bilo važno. Želela sam čuti svoje ime s njegovih usana, da misli na mene kad me nema i da me želi.
Činila sam za njega stvari koje nisam želela jer sam želela svu njegovu pažnju.
Postala sam sebična i ogorčena. Luda i opsednuta kontrolom. Pretvorio me u nekog ko nisam htela da budem i sve to jer se nisam cenila.
Bilo mi je stalo samo do njegove pažnje i to je uzrokovalo sve više autodestruktivnog ponašanja u mom životu.
Mrzela sam ko sam bila s njim jer sam mrzela onog ko me učinio takvom. Ali više od ovog sam mrzela što sam sebi sama dopustila da postanem takva.

…nastavak na sledećoj stranici…

LEAVE A REPLY